2020-08-11
趁着W Hotel做紧优惠,就去试吓佢哋嘅Afternoon Tea,服务上好好,打去confirm booking时,要求坐窗边位都安排到,酒店亦都俾咗人一个信封可以放口罩。另外就系去到坐低之后waitress好有耐性介绍今日有啲咩食。成个Afternoon Tea包两杯饮品,五款咸点,五款甜点。推介不太合适我个人口味咸点:人参鸡汤啫喱配醋渍云耳杞子(个人好钟意佢入口即溶变返汤𠮶种口感,味道上佢有好浓烈嘅老火汤味道。)活力沙律配香脆米饼越式春卷配醉虾(虾味同佢嘅香料好夹,令到个虾味提升左)香煎三文鱼配法葱碎发红枣酱(因为当日好迟食个三文鱼,但系佢𠮶个鱼油都系keep到好香,同埋个鱼肉好嫩)红菜头意式面包配日式八爪鱼沙律(初初上菜以为系甜点,一食落去八爪鱼沙律好香,再配返个趣卜卜嘅红菜头面包,好有惊喜)甜点蝶豆花柠檬大菜糕(由喊转甜,柠檬大菜糕发挥到佢好大嘅作用,首先佢唔似一般甜品咁流,另外嘅系佢好清新,可以开始食甜点)淮山士多啤梨挞牛油果杞子黑朱古力布朗尼(好creamy,朱古力味好够,唔会话好实)洛神花芝麻蛋糕黄姜味scone(我个人都比较钟意姜味嘅甜品,咁佢个姜味比较出再加埋啲牛
推介
不太合适我个人口味
咸点:
人参鸡汤啫喱配醋渍云耳杞子
活力沙律配香脆米饼
越式春卷配醉虾
(虾味同佢嘅香料好夹,令到个虾味提升左)
香煎三文鱼配法葱碎发红枣酱
红菜头意式面包配日式八爪鱼沙律
甜点
蝶豆花柠檬大菜糕
淮山士多啤梨挞
牛油果杞子黑朱古力布朗尼
(好creamy,朱古力味好够,唔会话好实)
洛神花芝麻蛋糕
黄姜味scone
(我个人都比较钟意姜味嘅甜品,咁佢个姜味比较出再加埋啲牛油香,所以成个味道夹得好好)
桃胶雪耳特饮杯
最后总结成个Afternoon Tea都几好喺某部份甜点同咸点唔系咁适合个人口味。
服务都令我好满意,枱与枱嘅距离都好阔。