(非会员)
2006-12-10 16 浏览
因为有几个外国朋友到香, 而佢地想顺到游观光一下, 所以我就带佢地上山顶影下相, 参观蜡像馆等, 到晚上紧系睇一下我地香最著名的夜景啦, 上到Peak Tower 见到好几间餐厅,装修非常之靓, 我的朋友就选择到二楼的巨八日本料理食Dinner. 我想叫Sake, 于是在这张"巨大"的Menu 选择了一支,但总觉得选择不多, 食物方面以Sashimi为主, 有Uni,Akagai,Toro,Hamachi等, 非常新鲜, 还点了Hamchi Head, Tempura,Teppanyaki,但好似冇Yakitori???最后还叫"稻庭乌冬",都算OK啦, 价钱系就系贵了一些, 但有View, 服务好, 算OK了, 唔系叫你日日食.有一意见, 如果多一些特式日本食品(因之前去过某间日本餐厅,佢地做一些类似"日式Mixed西式菜式,几好)觉得山顶客人多是外国人, 这些菜式会吸引佢地,太Common 就没有吸引カ.最后讲下服务,员工有笑容,有礼貌,用餐后个经理还带我参观隔离的中菜, 原来两间是同一集团的, 他叫我下次上来的时候可以试一试.