2008-11-21 36 浏览
今晚第一次o黎帮衬, 呢到o既西餐buffet就食得多, 中菜厅就未试过! 入去第一个感觉........无人o既! 7点多仍是得我们这一枱客! 这样也好, 倾偈方便! 查实坐落也有很多客人, 可能只系我早放工o者!癈话少讲, 前菜点了....1. 卤水牛脷及豆腐-味道香浓, 牛脷很淋, 豆腐微热够滑2. 椒盐白饭鱼-很番脆, 还可以!主菜1. 蟹拑-啖啖肉, 新鲜即整, 唔错!~2. 牛肋骨-份量少, 味道同质感普通, 又无汁, 唔及韩国餐馆整o既咁美味! 3. 唔知咩盐鸡-很滑很入味, 唔错!4. 又唔知咩鸡卷炒豆粒-连埋生菜上, 舖上涵料一同吃, 有儿时阿嫲整o既炒肉碎感觉! 但味道同材料都很普通!5. 猪肺汤-很清甜, 有很多汤料, 猪肺, 瘦肉, 螺肉还有灵芝, 很滋阴呀!6. 虾酱肉片煲仔饭-很香, 虾酱伴上肉片很入味, 兼且还有鸡件, 饭也很大煲, 正!7. 腊肠煲仔饭-我唔太吃腊肠, 朋友话好味, 够瘦唔肥!餐后侍应还送上两款糕点, 我们还不够喉, 想叫热糖水吃, 侍应非常好人, 送上每人一碗圆肉南瓜露, 很特别, 很番圆肉味, 唔太甜, 好满足!
癈话少讲, 前菜点了....
1. 卤水牛脷及豆腐-味道香浓, 牛脷很淋, 豆腐微热够滑
2. 椒盐白饭鱼-很番脆, 还可以!
主菜
1. 蟹拑-啖啖肉, 新鲜即整, 唔错!~
3. 唔知咩盐鸡-很滑很入味, 唔错!
7. 腊肠煲仔饭-我唔太吃腊肠, 朋友话好味, 够瘦唔肥!