2021-08-13
朋友仔最钟意饮野,不过为咗佢哋嘅健康,都会尽量避免佢哋饮太多周期原素表.咁啱路过荃湾,见到有间新开嘅饮品店,见主打新鲜生果,当然要试吓! 饮品选择超多,真系要落足眼力先拣到心水,因为样样都好想试.分3种size,价钱一啲都唔贵,最后我哋就拣咗以下嘅 紫芋星球 Purple Potato & Taro Star Wars $37 (M) (椰子奶盖+鲜奶+珍珠+寒天QQ+芋蓉+紫薯) 多数嘅都系芝士奶盖,但呢个就搭配左椰子奶盖,椰子味系好浓厚幼滑.整体味道够浓奶味香滑,唔会有d沟水味.最底嘅配料除咗平时常见嘅珍珠仲有寒天QQ,寒天口感爽滑, 仲有芋蓉、紫薯粒粒,非常丰富既口感有齐爽口、烟韧,软熟! 草莓星球 Strawberry Star Wars $37 (M) (芝士奶盖+鲜奶+爆珠+啫喱+草莓蓉) 啜落去嘅第一下,饮到口感厚滑芝士味浓嘅芝士奶盖❤️❤️,非常creamy! 再饮落去就会饮到底下既爆爆珠同啫喱, 爆爆珠口感好得意因为佢系口入面爆开时,会酸酸甜甜咁.另外佢仲有啲星形嘅啫喱,色彩缤纷小朋友见到抢着饮.因为佢系采用左新鲜嘅生果,每一啖都饮到士多啤梨蓉.100%材料十足,真系
饮品选择超多,真系要落足眼力先拣到心水,因为样样都好想试.
分3种size,价钱一啲都唔贵,最后我哋就拣咗以下嘅
(椰子奶盖+鲜奶+珍珠+寒天QQ+芋蓉+紫薯)
整体味道够浓奶味香滑,唔会有d沟水味.
最底嘅配料除咗平时常见嘅珍珠仲有寒天QQ,寒天口感爽滑,
仲有芋蓉、紫薯粒粒,非常丰富既口感有齐爽口、烟韧,软熟!
(芝士奶盖+鲜奶+爆珠+啫喱+草莓蓉)
另外佢仲有啲星形嘅啫喱,色彩缤纷小朋友见到抢着饮.
因为佢系采用左新鲜嘅生果,每一啖都饮到士多啤梨蓉.
100%材料十足,真系鲜奶加士多啤梨嘅味,完全冇沟水,酸酸甜甜咁啱晒而家夏天饮。
咖啡脏脏星球 Coffee Star Wars $37 (M)
(芝士奶盖+咖啡+鲜奶+黑糖+珍珠+寒天QQ)
平时外面咖啡类饮品都系用咖啡粉冲,见到LUCY'S CUP 系用即磨咖啡,即时咖啡瘾起.
个咖啡BASE 够浓郁香滑,配搭住上面既浓郁芝士奶盖真系好正.
最底有著多种不同口感嘅配料珍珠+寒天QQ,加上黑糖,真系好特别.
要知道平时好少会有饮品店同上即磨咖啡.
见到仲有好多其他好吸引嘅饮品,下次再试!