2024-12-31
今日难得系铜锣湾,揾到呢间咁Chill既地方坐底食晏。 一入到黎意外地觉得地方都几大,而且平日lunch冇谂过会有咁多人带狗狗黎,所以见到已经好钟意。 坐底地方都好靓,感觉真系好似系日本既shop咁,好有秘境feel。佢地个Bento box睇落几抵,小食+主食仲配饮品,好唔错。 咁吸引就点左椒盐玉子豆腐,外脆内软,好有水准。 酱油渍温泉蛋,配全珍珠米超正。 而主食就简左唐扬炸鸡配自家制他他酱,冇谂到佢可以炸到咁鲜嫩,唔油但又keep到咁多肉汁。 日式洋葱炒牛肉,每一片牛肉都好大块,炒得好香甜,个配搭一流。 饮品就简左宇治小山园抹茶,好滑,亦唔会过甜,好享受。最后都忍唔住叫埋浓缩咖啡配雪糕,好香浓,Expresso 超好饮。仲试埋佢地既百利甜酒鲜奶咖啡,少少酒味既香甜。 对唔太食甜既我黎讲都可以接受。 呢度真系一个好正既餐厅。
呢度真系一个好正既餐厅。