2020-01-15 189 浏览
铜锣湾有一间韩国菜馆,都系个区一段时间,好多朋友都有讲过但系一直迟迟都未去试。今次朋友约我lunch,咁就顺便约呢间餐厅试一试有啲咩食。原来中午都几特别,有得食半自助餐,出面有好多唔同嘅款式食物选择包括前菜沙律, Pizza,不同的热饮冻饮,连贝壳粉都有。另外𠮶餐都会包一款五选一嘅嘢食,我哋就拣咗焗鸡同埋另外一款水冷面。焗鸡方面我哋就拣咗蒜香蜜糖,味道甜甜地,外边仲有啲脆脆,里面啲鸡肉保持嫩滑多汁,外皮虽然唔系炸但系都焗得好香。另外水冷面都算系几惊喜,里面有多款唔同嘅材料,同埋啲冷面口感烟烟韧韧,同时啲材料又带啲爽口。出面咁多种嘢食其实都好多款式值得推介,薄饼就系脆底,保持热辣辣嘅新鲜质感;南瓜同茄子都好香,饮品有姜蜜同埋柚子蜜等等健康又特别⋯

今次朋友约我lunch,咁就顺便约呢间餐厅试一试有啲咩食。