2017-09-04
今日04-09-2017系我只SoHa仔生日,知道佢钟意食日本菜,早前经朋友介绍呢间滨松町,我上网睇过卖相好吸引,应该唔会差得去边,寻晚放假一家人同佢庆祝17岁🎂好多谢朋友既推介呢间咁正既日本餐店,环境舒服,服务有礼,一家人食得好开心,仲大赞我今次拣既餐店有质数🤣一开波坐低即时落单,第一时间食左一碟美味既蚝,个汁真系有别于一般味道,好特别,但又食到蚝既鲜甜,而且只蚝够大只,咬落啖啖肉真系无得输👍另外又点咗芥末八爪鱼,三文鱼腩刺生,甜虾刺生,马分海胆,带子,仲有帆立贝,螺片刺生,彷佛鱼刺生,新鲜运送到港刺生真系超鲜甜,彷佛鱼刺生个汁,甜甜酸酸好夹,大家都觉得好味道😋食完刺生后鱼骨再攞去做炸物,真系好鬼香口,成碟比我食晒😋寻晚有个5岁姨甥女响度,刺生唔准佢食咁多,当然要点返小朋友最钟意食既寿司,串烧同炸物,点左两件蟹棒手卷,蟹膏寿司,炸鸡皮,浦烧曼鱼,黑豚肉串烧,牛舌串烧,炸鸡软骨,当中最正系烧曼鱼同炸鸡软骨,一碟又点够喉呢?而我个仔佢就唔食牛肉,我呢个24孝肥妈又帮佢点多几串豚肉串烧比佢啦🤣同刘名青史 我知道,埋难得今日系呀仔大日子,大个仔喇!我觉得可以比佢试吓饮少少酒,我地就饮【獭祭纯
寻晚有个5岁姨甥女响度,刺生唔准佢食咁多,当然要点返小朋友最钟意食既寿司,串烧同炸物,点左两件蟹棒手卷,蟹膏寿司,炸鸡皮,浦烧曼鱼,黑豚肉串烧,牛舌串烧,炸鸡软骨,当中最正系烧曼鱼同炸鸡软骨,一碟又点够喉呢?而我个仔佢就唔食牛肉,我呢个24孝肥妈又帮佢点多几串豚肉串烧比佢啦🤣同刘名青史 我知道,埋难得今日系呀仔大日子,大个仔喇!我觉得可以比佢试吓饮少少酒,我地就饮【獭祭纯米大淫样】😝
因为我姐夫唔食生野,咁自然要点熟食啦!佢自己点左碗牛肉稻庭乌冬,店员推介冲绳猪手,我自己点蒜片A4和牛同埋蟹膏蟹肉炒饭,哗!估唔到冲绳猪手超级好味道,店员果然好介绍,无老点我呀!猪手好入味,汁又浓,差啲令我破戒叫白饭😅同埋A4和牛又系超级无得输,和牛肉配蒜片洋葱,讲真好多日式店都系咁配搭,所以个汁先系精绪,连我咀挑既呀哥,平时都唔食洋葱都系咁夹黎食,好在我醒目,即时点多一碟,大家唔洗争食😎另外一提个蟹膏蟹肉炒饭,坚好味!虽然我减肥戒饭中,但见到碟炒饭都忍唔住食左细半碗,真系炒到好干身,一粒粒,而且唔知用咩米呢?咬落好有咬感,而且蟹肉又多👍
食左咁多野,大家都已经饱饱喇😋但估唔到老板送左个靓靓朱古力蛋糕比我个仔,真系多谢晒🤗
总结:老实讲,滨松町算系中上价,寻晚埋单几仟蚊落楼,不过我个人认为一分钱一分货,食物品质同价钱系的确相符既,同埋原来地点都好近佐敦地铁站,好近D出口,早知我就唔使搭的士啦😅
PS!有赞亦有弹🤣
其实我自己有两样野超级钟意食既,就系希灵鱼刺生同鹅肝,不过餐店竟然无售,有丁点失望😅如果老板会入货就完美喇!