2021-06-23
🇹🇭SOHO人气泰式fusion酒吧🍻串烧惹味风味浓郁嘅泰式生菜包💯‼️💕———————————👉🏻Follow #igfoodtaste泰国菜#igfoodtaste中环 揾食啦🤞🏻大家记得book位 因为星期日6:30pm前已经会full晒 同埋如果想坐冷气位就要更加早到或者book定啦‼️🔺Thai larb lettuce wrap ($128)超级香呀黎个生菜包😍 D minced pork 系偏肥 入口够淋好邪恶😆 而且系少辣加埋泰式香料 入晒味 配埋新鲜生菜 好惹味 🔺Thai basil chicken soaghetti (Half $68)估唔到咁开胃 黎个仲辣过个生菜包🤣 意粉软硬适中 加鸡丝 最钟意系加咗九层塔 泰式风味upupup!! 可以选择唔辣架‼️‼️ 仲有辣椒同少少olive oil 真系好香口💕🔺 Sriracha chicken wings ($68)又系辣架黎个😂😂 我地偏好辣 外脆内软 炸得好脆口 而且系单骨鸡翼 好方便 个sriracha酱惹味到不得了 少少酸甜又够辣 每一只都俾个酱包匀晒 劲正💯🔺Pineapple/Wagyu/Pork’s nec
———————————
🔺Pineapple/Wagyu/Pork’s neck ($$28/$32/$28)
Skewers 和牛同猪颈肉都够淋 如果调味可以重D就岩晒我地口味辣 最钟意系烧菠萝🔥 成条上 少许烤过嘅味 而又juicy又条 超级超级好食 劲推介‼️💕💯
🔺Fresh lime soda ($42)
🔺Thai milk tea ($48)
2款饮品比较推介泰式奶茶 甜度适中 饮落真系好滑口 而且泰式茶味劲香浓 饮完会系喉腔停留好一段时间 又解热 推介😍💪🏻
佢地仲有好多 wine/beer/cocktail嘅选择 Happy Hour 配埋串烧真系不得了🔥🇹🇭🥳
———————————
H.O.P House on Peel