2023-10-04 23 浏览
今日去咗大馆行吓,差唔多lunch time果时见到呢间咁型格嘅日本串烧居酒屋,就入咗去食个lunch啦!⛩️KATANA即系武士刀嘅意思,餐厅名配合埋武士刀嘅主题,非常有心思,绝配!🙆‍♀️ 成间餐厅嘅装修都好日系,以黑白格调为主。🖤🤍Lunch set非常抵食,✨有前菜,汤一个饭同甜品,仲有好多款唔同嘅丼饭可以拣Tim! 有黑毛和牛丼,蒲烧鳗鱼饭,猪扒丼,串烧丼。今日心血来潮,想食串烧,于是我就拣咗鸡串烧丼($168)黎食啦。💁‍♀️🐔鸡串烧啲鸡肉好大件,烧到好香,🔥得好靓。鸡串烧丼真系好好食!啲鸡肉烤得刚刚好,外脆内嫩,一啖啖都系多汁嘅鸡肉味。食落去真系好满足!😗大爱🩷 |推荐指数:8/10|心思思想食只蚝,🦪于是就叫咗个烧日本蚝嚟食啦!大大粒加埋调味, Juicy又好肉! 蚝经过烧烤之后,肉质软软地,入口即化。烧烤过嘅蚝,又有一丝微微嘅焦糖香气,食落口感更为丰富 ⭐️ |推荐指数:8.5/10|