2021-10-18
放假谂住同朋友揾间可以饮酒又可以食饭嘅餐厅坐低倾吓计😆又唔想去啲好嘈嘅地方最后我哋就喺苏豪区物色左间都几有特色嘅restaurant and bar❤️🔥鲜海胆鱿鱼意大利饭 $238睇到佢哋嘅餐牌图觉得好吸引,而且我哋都好钟意食海胆,就谂住叫依个fusion嘅意大利饭试吓!佢哋黎到仲系热辣辣嘅,店员都好贴心提醒我哋要快啲食,热食个海胆会更加鲜甜🥰意大利饭再加埋鱿鱼就丰富左口感😋带子香葱橄榄油意粉 $198本身都热爱带子同葱油🥰见到有依个组合就觉得好香好好食😍意粉嘅带子份量都适中,带子煎到金黄色,入口软熟😚加上葱油炒意粉真系好惹味,值得欣赏系意粉煮到好弹牙👍🏻👍🏻法式焗田螺 $118前菜就点了左焗田螺,原本以为系连壳上,点知好贴心咁除晒壳,就咁用田螺肉去焗。田螺加上薯蓉真系💯而且田螺份量都几多,食到啖啖肉😋My cup of tea $168The joy house 嘅 signature cocktail ,以煎茶底嘅gin调制而成的,一冻一热嘅gin cocktail,热嘅以茶壶🫖作容器非常特别,热的比较浓gin味😚冻的就有加埋乳酪去调制,味道都唔错❤️Got juice $78除咗
鲜海胆鱿鱼意大利饭 $238
带子香葱橄榄油意粉 $198
法式焗田螺 $118
My cup of tea $168
Got juice $78
除咗cocktail,都有两款mocktail,点左其中一款Got juice,容器都系非常可爱特别,系一只粉红乌🤩果汁嘅味道都好fresh,好有菠萝味👍🏻