2015-03-18 1432 浏览
朋友去完旅行返黎, 带左一袋手信俾我, 我地当然要揾个好地方坐低慢慢倾计啦!!  朋友拣左呢间韩式CAFE, 皆因上次太夜黎度, 好多甜品同饮品都话SOLD OUT, 所以今次决定早D黎食Dinner。放工即刻冲去拿位, 一心谂住依家个个都好钟意食韩国菜嘛!  系加连威佬道揾左一阵就见到有个入口, 沿住楼梯上餐厅, 会见到好多得意既地图图案, 感觉呢间应该会系几特别既CAFE...上到去餐厅, 估唔度唔驶等位, 有个韩国男仔就招呼我坐系半卡位度, 还亲切地递上MENU给我...由于我系提前黎拿位, 朋友需要一段时间先到, 所以我就叫左杯饮料边坐边等。 MENU里面有好多种唔同既饮品, 有咖啡, 果汁, 果茶, 鲜奶, etc.  我就拣左杯好特别既紫薯鲜奶 (Sweet Potato Latte)饮品好快就送度, 见到紫色既奶泡系面, 望落好靓好吸引, 轻轻吹开奶泡就会闻度阵阵既香味。热饮时感觉到又香又浓烈既紫薯味道, 但系放凉左后就会变得好甜, 变得无咁好饮了。朋友终于黎度, 我第一句就同佢讲, 主菜既部队锅同埋有款特别既韩式年糕都系SOLD OUT items。佢个刻已经有D失望,

楼梯灯箱
Norayo Menu
紫薯鲜奶

朋友终于黎度, 我第一句就同佢讲, 主菜既部队锅同埋有款特别既韩式年糕都系SOLD OUT items。佢个刻已经有D失望, 跟住落左杯特式饮品 - 韩式朱古力又系SOLD OUT, 个刻绝对跌左落谷底。

眼见好多野都无货, 唯有再叫下其他特式野食啦! 第一样上菜既系海鲜薄饼, 朋友话林林地无咩特别, 而小妹就觉得唔好食, 好似酒楼既煎薄饼仲好食d咁
海鲜薄饼
第二样系紫菜饭团, 味道一般, 不过加咗海鲜薄饼既汁就好食好多
紫菜饭卷
第三样系部队拉面, 小妹觉得好奇怪, "部队拉面"同"部队锅"既配料几乎系一模一样, 但谂唔明点解会无"部队锅"但就有"部队拉面"呢?  汤底系少辣, 面底亦较林, 但整体还算不错吧
部队拉面
最后就系甜品时间, 朋友亦系因为上次食唔度, 所以今次专登再黎, 就系为左呢条雪糕鱼喇!!  坦白讲条鱼无咩特别, 唔脆唔香架。雪糕系云尼拿mix绿茶, 鱼肚既底部就会有红豆同橙系里面, 配搭很特别呢
Fish Ice-cream
整体黎讲...服务系不错的, 韩国侍应很有礼貌, 值得赞扬。 上黎饮野倾计系不错既地方, 但食饭既话就选择别的地方吧!!

2015-03-13
紫薯鲜奶
  • 紫薯鲜奶 (Sweet Potato Latte)