2020-04-23 722 浏览
苏妈苏妈喺深水埗𠮶间食过几次,楼下非常之好嘅印象,知道荃湾都开咗一间分店,就嗱嗱声走去试荃湾分店比较光猛同埋阔落,装修都靓啲,坐落舒服黎得呢到梗系要试吓肉骨茶,不过好可惜今日好多款肉骨茶例如皇帝骨一字骨等等都卖晒,我同朋友见系咁,就叫咗猪同埋猪,除咗肉骨茶之外我哋都叫咗咖央多,串烧,鱿鱼通菜,同埋酸梅水落单后侍应都好快送上两碗肉骨茶,俾我哋饮咗汤暖下胃先。我哋亦都按照指示先将肉骨茶要点嘅酱汁捞好。先讲一讲肉骨茶,味道适中,唔会有过重药材味,好食。啲猪肉好软身好入味,啖啖肉,好值得一试咖央多多士焗得软硬适中,识落随口但又唔会冇咗面包嘅口感,馅料好食,唔会过甜,但系馅料部份较冻,如果整体嘅温度一至啲会好更好串烧三种肉食落去都不过不失,但系肉稍为有啲硬,沙嗲酱同市面上其他餐厅比差唔多,但都可以一试至于鱿鱼通菜普通,可叫可不叫买单两个人加埋$300,呢个价钱食到正宗马来西亚肉骨茶算系咁,钟意食嘅朋友就唔可以错过啦

荃湾分店比较光猛同埋阔落,装修都靓啲,坐落舒服

至于鱿鱼通菜普通,可叫可不叫