2022-07-07
一间将我最钟意食既菜mix埋一齐🥺系无可能唔去食!!!平时真系好anti 任何日本fushion其他菜,因为事实证明好多都好出事~但ando做得好好!其实日本菜既精髓系真系食食材原本个味,唔系疯狂轰啲其他country既香料落去就会夹到,ando无立乱做呢件事,所有seasoning点到即止~唯一失色系我觉得wine pairing麻麻~睇落去无聊既呢个饭先系ando大佬!!!本身都知佢最出名系个饭咖喇,已经对佢好有期望,点知食落系癫左咁好食!!!海鲜饭只要有好食材,唔难煮讲真, normal 饭,好似呢个咁,平平无奇又猪肉又菇都煮得好好食先系大癫!!!𠮶阵食仲要系冬天,佢一食落你会觉得你系喺外国个码头,闻住海水味食紧个饭,有种好warm,feels like home既感觉idk why,staff话系个厨细个佢嫲嫲煮俾佢既饭,佢好挂住嫲嫲,所以摆左落menu,听完即刻叮一声!个饭就系呢种感觉,好warm好warm。
睇落去无聊既呢个饭先系ando大佬!!!