2017-01-29 157 浏览
嗌咗个二人套餐,头盘拣咗凯撒沙拉同埋苹果沙律,呢两个沙律个摆盘都几靓,凯撒沙律啲沙律菜极度新鲜,个沙律汁带有淡淡嘅芝士味,面包粒又烘得够脆,夹埋面头一片片嘅芝士,新鲜好味。而苹果沙律都唔错,夹埋啲提子干一齐食,口味独特。另外散嗌咗一个水牛城鸡翼,一向都好钟意食水牛城鸡翼,贪佢个酱汁酸酸甜甜辣辣,呢度个水牛城鸡翼完全满足到我,个酸辣程度掌握得啱啱好,外皮又炸到脆卜卜,正。套餐嘅猪鞍扒改咗牛扒,由于系二人份量,块牛扒又厚又大,初时仲惊佢会唔会因为厚所以会好韧,但系点知入口极度嫩滑,我平时通常食开五成熟既,今日因为就朋友所以嗌熟啲,势估唔到佢七成熟肉质都有咁嫩,牛味又够,简简单单落少少盐同埋黑椒经已无敌。朱古力布朗尼,呢个甜品系今晚一大惊喜位,估唔到呢间餐厅连甜品都咁出色,布朗尼个口感做到烟烟韧韧,唔会话好似出面其他餐厅咁整到成个莎莉蛋糕咁实的的,加埋𠮶球雪糕同埋曲奇饼碎一齐食,呢个甜品被我地秒杀。