2021-09-19 2123 浏览
去staycation其中一个最chill嘅环节就系食早餐。起身落楼叹个早餐,再返上房摊喺张床睇新闻,或者瞓多阵,咁先有渡假嘅感觉🏖(aka错觉)今次执到个平价late check out + 包早餐package。早餐一共有三款选择。可能因为系平日,我地早餐包场。落单之后要等20分钟,我地怀疑厨房已经收炉休息紧🙈佢拣咗一个美式早餐,有佢钟意嘅面包。薯饼好脆,不过冇咩薯仔味。款式稍嫌唔够丰富,如果可以加多一款食物就好。因为平时食早餐太赶,好少有机会食粥,所以我拣咗中式早餐。点心几好食,尤其系牛肉球。炒面冇镬气,但系干身少油,落咗辣酱都唔错。粥就唔啱我口味,比较似系潮州粥,好多粥水。啲米系圆珠形,口感似碎米粥。

美式早餐

中式早餐