餐厅: 魚吧
资讯:

2020-11-15 3552 浏览
早排去左JW Marriott渡假🏨可惜酒店嘅自助餐一早full哂☹️退而求其次就拣左呢间位于酒店7楼嘅餐厅,虽然属于酒店范围,但因为喺泳池隔离,所以个感觉都系比较casual D😆岩哂我呢d唔想突登带多套衫食饭嘅懒人😝餐厅嘅布置比较简单,同埋因为系半开放式,所以系冇冷气嘅,不过十一月嘅晚上开始清凉,望住池边夜景都几chill🌃餐厅叫FISH BAR🐟顾名思义系食鱼为主,每日都会有块板写低今日各类🐟🐟🐟嘅价格同原产地,职员亦会推介一下,不过今次我地就冇叫煎鱼反而叫左其他菜式😆上菜之前会先上面包,另配橄榄油、黑椒同海盐,重可以免费refill🥰不过当日已经太饱就冇refill喇Mussels & Fries $310经典菜式配上粗薯条🍟青口份量OK而且只只都好大只😮白酒忌廉汁好味到直头想当汤饮🤤Crab & Lobster Cake $240上菜个阵见到个饼炸到㶶㶶地心里一沉☹️不过食落又冇㶶味就放过佢啦😂切开见到入面充满住蟹肉/龙虾肉嘅丝😍真心佩服佢拆丝拆到咁幼细👏🏻点埋tartar酱食个味道岩岩好😋Oasis Giant Grouper Fish & Chips $270平时食Fish

Mussels & Fries $310

Crab & Lobster Cake $240

平时食Fish & Chips多数用嘅都系Cod或者Haddock🐟用龙趸真系第一次见😱😱不过食落嘅味道又几特别,有d似食紧蒸石斑😂😂

职员非常有礼貌👍🏻👍🏻👍🏻佢地亦都有留意客人用餐嘅快慢去配合返上下一道菜嘅速度👏🏻👏🏻👏🏻抵赞!