2021-04-01
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 价钱:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5呢次Staycation 住宿包括大堂The Lounge三道菜晚餐,我哋拣嘅所有菜式都非常有水准,而且服务超级殷勤,令客人满腹开怀离开~ 😋💋 面包并盘面包味道吾错,但我最想介绍嘅系佢块纸包牛油🧈!它来自法国,系牛油界极品之一Le Beurre Bordier,手工制作,亦会花上10几小时令乳脂风味熟成,保留牛油原始浓厚风味之余,亦令牛油带有丝滑般嘅质感、淡淡余韵嘅aftertaste~ 的确系好有心嘅选择!👍🏻💋 头盘:渔夫三重奏🐟 三文鱼他他 🐟 经特别腌制嘅三文鱼他他,配上薄薄sour dough bread,有食脆饼干嘅口感🦐 水煮虎虾 🦐 一个字「爽」,再一个字「甜」🦀 蟹肉芒果沙律 🦀 满口蟹肉嘅大满足,反而盖过咗芒果味,但总括嚟讲非常creamy,味道刚刚好💋 头盘:烤红菜头配意大利水牛芝士、意大利饭团水牛芝士质感好滑,加埋烤红菜头及汁酱,味道平衡得刚好;最特别系个迷你意大利饭团,似炸过嘅有味饭团 🍙💋 主菜:烤蒜香安格斯牛柳伴清炒菠菜、
💰 价钱:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 环境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💋 面包并盘
💋 头盘:渔夫三重奏
🦐 水煮虎虾 🦐 一个字「爽」,再一个字「甜」
💋 头盘:烤红菜头配意大利水牛芝士、意大利饭团
💋 主菜:烤蒜香安格斯牛柳伴清炒菠菜、松露薯蓉
牛摩王必食一道菜!🥩 牛柳有相当厚度,三成熟,口感嫩滑,肉味浓厚,肉里带红,肉汁丰盈;加上香浓嘅松露薯蓉,本身吾太喜欢松露味道,但都可以接受,因为整得好rich好香 ☺️
💋 甜品:提子干面包布甸配云呢拿汁
本身我吾太喜欢食面包布甸,但呢个面包布甸真系颠覆咗我对佢嘅印象!🍮 口感有啲似松软嘅提子干蛋糕,焗到热辣辣,最面层仲有面包边,有少少脆口,当然加埋个充满云哩拿籽嘅汁酱先至系完美啦~ 😋
💋 甜品:水信玄饼配黄豆粉及日本糖浆
水玄饼质感好Q弹,配埋黄豆粉,灵魂系个日本黑糖浆,食完好满足~ ☺️