2021-07-20
今次Staycation系East 东隅酒店住一晚连dinner buffet 酒店职员一早就问我入座时间帮我卜埋位之前听过东隅嘅热荤系最好味嘅 所以对呢餐自助餐充满着期待系7月19号星期一6点正入座 打住3号风球都拣咗窗口位置坐 离自助取餐区不远饮品有热咖啡茶同多款罐装饮品同汽水任拎生蚝系开定壳任拎唔嬲 有法国🇫🇷同爱尔兰🇮🇪产 每一只都好鲜甜而且好肥美 完全冇腥味得嚟仲清洗得好干净一粒沙都食唔到冻海鲜就有三款 蟹脚,螺 同虾蟹脚好多肉好大只 而且好鲜但螺就十分多沙 4只都有好多沙 最后一只都冇食到寿司同刺身都系自己任拎 刺身有5款选择 热食系扫QR Code 点菜嘅 around 17款可以任点任叫 烤猪腩肉点解话呢一间嘅热荤做得好好 一旧猪腩肉就睇得出 一上枱就觉得个摆盘十分之精美 真系即点即做 上枱𠮶阵仲系热辣辣 有啲似平时食开嘅烤肉 层皮真系卜卜脆 真系冇得输 我哋每人食咗3旧烤美国肉眼扒 又系睇得出用心摆盘 叫咗medium rare 真系好好味烟肉带子卷 热辣辣调味好 色泽好靓黄金椰丝脆虾 芒果莎莎虾好大只好多肉 烤纽西兰羊扒 有羊味配上烤肉汁 味道好西京烧银雪鱼 好多肉
之前听过东隅嘅热荤系最好味嘅 所以对呢餐自助餐充满着期待
饮品有热咖啡茶同多款罐装饮品同汽水任拎
冻海鲜就有三款 蟹脚,螺 同虾
蟹脚好多肉好大只 而且好鲜
虾好大只好多肉
黄金椰丝脆虾
烤纽西兰羊扒 有羊味配上烤肉汁 味道好
烤纽西兰羊扒
西京烧银雪鱼 好多肉 烧得啱啱好 味道好出色 encore咗两次
西京烧银鳕鱼
甜品好靓 系自己出去任拎 焦糖炖蛋好味好重蛋香 前后食咗3个
呢间自助餐系绝对一定会encore 完全满足呢个钟意食热盘嘅我 对住个open kitchen 睇住厨师们即叫即整 隔离就好多waiters standby住上枱 所以每样嘢点完之后5够5分钟就上到菜 仲保持住热度 真系好appreciate 呢间酒店餐厅嘅心思
仲有要赞嘅系呢度嘅service 收拾餐具好快 而且好有礼貌 仲会好主动serve客 呢一餐真系好满足