2022-11-18 2160 浏览
又到妹妹生日喇,问佢想食乜嘢,答案又系牛扒。呢个真系个牛扒妹,年年生日都食同一样嘢。响OpenRice揾咗一轮,睇到Frites喺周末有all you can eat steak night, 咁就唔使谂咁多,就订尼度啦!星期日晚饭梗系人多,我哋去到大约7:30,室内餐枱已经爆晒。除咗牛扒,我哋仲嗌咗个一公斤嘅Frites House Mussels来分享。牛扒先上,要咗medium rare,但系似medium 多啲,其实早已经预咗系咁,所以至嗌medium rare🤭。跟牛扒一齐上嘅仲有大量薯条,但系我哋专门嚟食牛扒嘅,梗系唔会俾啲薯条撑饱个肚。至于啲牛扒虽然话系black angus,但系我唔觉得佢好肉味,甚至乎可以讲系甚为普通。不过,始终唔系扒房,唔可以咁讲究,在 all you can eat嘅情况之下,食多两块觉得回本就得喇。Mussels pot 亦有薯条做伴菜,另有两块garlic bread 同 mayonnaise 。啲mussels并冇我好期待中咁好食,我嫌佢唔够creamy,如果佢落多啲忌廉应该会好食好多。啲mussels本身都算肥美,亦都洗得干净,唔觉有沙。唔

USDA Black  Angus  Steak

FRITES  House  Mussels

唔知道系唔系因为系 Belgium Restaurant,所以请的侍应绝大部份都系英文人,连埋厨房的员工都系外籍工人居多。可能系食客太多,俾我嘅感觉好似唔够人手做嘢,揾个人嚟都要费一番功夫。
五个人食左16块扒,起码寿星女觉得满意,咁就值回票价啦!
2022-10-09
庆祝纪念