2007-02-03
平时lunchtime我都会食d甜品,星期四发觉口淡淡,又想食d好味gei野氹下自己,就谂起曾经有人推介过mimosa,所以就决定试下。service好好,一入去个女sales就welcome我,我点左件strawberry napoleon,佢就拎个好靓gei白色盒载件cake,冇谂过买一件都有咁好包装。突然之间个五六十岁左右gei伯伯弹出o黎,一身厨师打扮,唔知系咪老板o黎呢!?好好笑容咁望住我,好warm arrr>w<之后走gei时候,伯伯同女sales都同我讲byebye,冇因为我系学生就鄙视我。之后返学校食,即刻惹来同学gei妒忌,哈哈!一食落去,wowowowowowow!!!!简直一试难忘,因为平时食gei napoleon冇咁多果肉,而且味道o岩o岩好,系食o个下狼狈一d,不过$22,抵呀!!!卖相又靓,食落又正(好押韵= =)。$22,连埋食正餐,日日食都几系野,所以决定一个月食一次,下午o个几堂都上得开心d。话时话,唔知系咪nepoleon魔力,之后几堂明明好闷都劲high。返到屋企,同mammy讲,谂住佢会话我奢侈,点知佢都话抵,下次一定要买比佢
返到屋企,同mammy讲,谂住佢会话我奢侈,点知佢都话抵,下次一定要买比佢食番次先得。