2018-09-13 1505 浏览
自从屋企附近𠮶间Subway冇咗之后,我都唔开心咗一段时间,因为以后都冇得再成日有机会买到佢哋嘅外卖包包番屋企食喇一路以嚟都觉得Subway系外国几家主要最快连锁快餐店之中食物算为比较健康嘅一间,因为佢哋嘅潜艇三文治无论涵料,配菜或者酱汁都可以按自己嘅喜好挑选,比较大食嘅男士仲可以食足一呎长嘅,我呢种比较细胃口嘅就要份六吋都可以喇。 最近居然比我发现咗公司附近原来系有间Subway架,睇佢嘅装修应该系新开冇几耐,太好啦!!!所以嗱嗱声整番份先~ 当客人谂好咗自己要乜之后,行埋去就可以即刻同职员讲架喇,佢哋全部人手即叫即整,首先拣自己想要咩包「蜜糖燕麦包Honey Oat」,跟住就拣口味「日式照烧鸡Chicken Teriyaki」,跟住职员就会拎份包入去焗炉度烘大约十几秒加热,然后就拎番出嚟,佢会再问你要乜嘢蔬菜配料?佢提供嘅所有款式都可以任匀选择,我今日就拣咗「生菜,蕃茄」两款,都费事要太多会觉得好饱,最后就可以拣酱料喇,本小姐至爱「蜜糖芥辣酱Honey Mustard」,成份包做好之后佢哋就会用纸包装好,付款后就可以即时享用架喇。 虽然打开之后,会发现个卖相唔会好吸引,因为个包烘热
「蜜糖燕麦包Honey Oat」,跟住就拣口味
虽然打开之后,会发现个卖相唔会好吸引,因为个包烘热咗之后都会微微变软,再加上里面有咁多配料食材,职员都会稍微按压一下,因为咁样做客人食嘅时候先至唔会跌哂啲嘢出嚟,日式照烧鸡嘅味道好香口,鸡肉鲜嫰再加上佢嘅照烧汁十分美味,蜜糖燕麦包微甜健康,加上咗生菜同蕃茄之后带番点清新嘅感觉,配埋佢超级开胃嘅蜜糖芥辣酱,对我嚟讲简直系绝配
2018-09-12