2024-05-28
Outdark韩国釜山开到黎, 有2间分店都开左一排. 今次第一次试. 微暗嘅灯光, 上面挂有好多月亮星星灯吊饰🌟配埋微暗嘅灯光, 几有气氛佢有最近新出Summer menu 菜包肉几吸引, 叫左个好有惊喜菜包肉$248个猪肉好掂, 真系好嫩, 而且系带猪肉香味, 唔会有酥味. 配搭两款sauce, 一只系平时烧肉常见红色韩式包饭酱. 但我更大爱配另一款, 更开胃带出香味仲有腌白菜, 少量生蒜粒、辣椒片仲有腌过萝卜, 爽脆惹味, 可以包埋一齐食. 如果lettuce 可以多几片黎包就perfect双拼炸鸡 $208拣咗蜜糖芥末同香辣, 新鲜即炸嘅无骨鸡, 啖啖肉肉质嫩两者我较喜欢香辣, 真系几够辣好惹味, 反而honey mustard 的mustard 无想像中咁浓仲配有大量薯格同薯条, 不过我情愿要多d炸鸡烤牛肉饭卷 $98有多款配料, 中间系腌过牛肉仲有青瓜、黄萝卜、红萝卜丝、腌牛蒡香脆, 减腻丰富口感
菜包肉$248
双拼炸鸡 $208
拣咗蜜糖芥末同香辣, 新鲜即炸嘅无骨鸡, 啖啖肉肉质嫩
仲配有大量薯格同薯条, 不过我情愿要多d炸鸡
烤牛肉饭卷 $98
有多款配料, 中间系腌过牛肉
仲有青瓜、黄萝卜、红萝卜丝、腌牛蒡香脆, 减腻丰富口感