2016-09-16
星期日同hubby黎到上环Cafe Bauhinia high tea由于上次同friend黎过,今次好快揾到Cafe就系呢个tea set 夏日梦の田园下午茶 店员安排我地坐corner位,自成一角感觉上private d, quiet d ~Cafe有好多鲜花,好香D小摆设都好吸睛,有心思!我地都一齐order左呢杯 signature drink <夕阳无限好> 芒果西瓜冰热情芒果mix鲜艳西瓜,颜色够sharp! 味道refreshing,清甜 ! 口感细腻 ! 好透心凉 !美中不足系胶杯卖相唔够fancy 主角出场 - 两层tea set !碧绿垫底纸营造绿色人造草地上层系咸点先黎<甜甜蜜蜜>香蕉花生酱朱古力棉花糖 要配夹饼一齐食,花生酱加朱古力口感丰富,hubby话甜左D!<知心恋人>浓芝士通心粉角配他他酱外表有D似麦乐鸡/薯饼,外层香脆,钟意入面D芝士馅!<大满足>挪威烟三文鱼忌廉芝士青瓜牛角包牛角包松脆,烟三文鱼味道OK!<二重奏>意大利巴马火腿配青瓜串Parma Ham果然够咸,要清甜
由于上次同friend黎过,今次好快揾到Cafe
感觉上private d, quiet d ~ Cafe有好多鲜花,好香
D小摆设都好吸睛,有心思! 我地都一齐order左呢杯 signature drink <夕阳无限好> 芒果西瓜冰
碧绿垫底纸营造绿色人造草地
上层系咸点
先黎<甜甜蜜蜜>香蕉花生酱朱古力棉花糖
<知心恋人>浓芝士通心粉角配他他酱
外表有D似麦乐鸡/薯饼,外层香脆,钟意入面D芝士馅!
<大满足>挪威烟三文鱼忌廉芝士青瓜牛角包
牛角包松脆,烟三文鱼味道OK!
<二重奏>意大利巴马火腿配青瓜串
Parma Ham果然够咸,要清甜青瓜中和返个味道!
<至尊巨虾>大虾配泰式酱
大虾味道爽,泰式酸辣酱酸酸甜甜好开胃!
tea set下层系甜点
<忘不了> 雪葩
雪葩冰冻香滑,味道好清新,绝对系夏日消暑甜品!
<画出彩虹>七彩缤纷生果杯
有哈蜜瓜、蜜瓜、西瓜,味道OK冇乜特别!
<甜思思>朱古力香蕉忌廉杯
香蕉片mix朱古力酱,由于我唔太爱香蕉,呢个Hubby食晒!
<回味无穷>芒果蓝莓忌廉甜挞
甜度适中,可以一口吃完!
<初恋> 士多啤梨牛奶布甸
简单好味! 做到香滑,奶味浓 !
士多啤梨酱淡淡地,唔会太抢味~ 烤过嘅半溶棉花糖,趁热食有拉丝效果 tea set的deco好可爱 !
小摆设加添园艺气息
食完呢个tea set好满足! 之后要努力keep fit