2008-04-23
约左个几月先约成的gathering,Silvia介绍黎epoch…一入去就觉得似一间高级o既coffee shop。大大张sofa好舒服,又有音乐,又有art,好唔错!稍望一下,cakes或野饮都几reasonable,同市面的连锁咖啡店差唔多。我地要左3件cake加三杯野饮。Iced marocchino $35:朱古力味好浓,我本身唔钟意太甜的朱古力(抢晒咖啡味),佢就岩岩好,唔会抢朱味或咖啡味,亦唔会太腻,good wor!Japanese puff:呢个puff做得好靓,外形比一般的puff大d,打开的puff可以清楚见到里面的馅及cream,有红豆、绿茶cream同普通cream(哈哈,形容得有d怪!),系名副其实的Japanese puff,成个感觉都好日本!味道亦清新!Tiramisu cube:一个cube形的tiramisu (唔讲都想像唔到佢系tiramisu),我对tiramisu一向要求不髙,只会分好味同唔好味,呢个系属于好睇又好味的!7-layer chocolate cake:系Silvia强烈推介的,又系好靓,好有层次。底层好浓朱味,偏实;中间有朱mou
我地要左3件cake加三杯野饮。
7-layer chocolate cake:系Silvia强烈推介的,又系好靓,好有层次。底层好浓朱味,偏实;中间有朱mousse同朱sponge cake,面层仲有一块朱古力片(我有尝试数下系唔系7层,哈哈!) ,overall都唔错!
环境加饮品加cake都出色,值得推介!