2022-07-11 289 浏览
🍣特上北海道丼($198)🍚见到有海胆所以先嗌呢个餐。呢个鱼生饭有三件带子,吞拿鱼蓉,三文鱼子,油甘鱼,同埋海胆。我都食咗少少佢个饭,除咗海胆之外,其他鱼生都正正常常,但系朋友非常钟意食吞拿鱼,佢就觉得个吞拿鱼蓉唔好食,见佢冇食晒。而个海胆大家食完都觉得唔新鲜,有啲腥臭🥲。完全overpriced,唔值呢个价钱💸🥩鹅肝和牛饭($108)🍚我觉得和牛都香牛味嘅,只系我钟意食生少少,不过都OK。个鹅肝就同我想像嘅有啲唔同。我觉得鹅肝本来已经多油,佢攞去炸,感觉太过油腻加埋个牛啲油成个饭一路食个嘴好似一路漏油咁。可能比较啱钟意食油腻嘢嘅人。和牛个汁甜甜地,个饭底又系甜,成个感觉有啲太甜,最后我自己加咗啲豉油,有返啲咸味,食落正常啲。两个餐实际上同期望有啲落差🥲
🍣特上北海道丼($198)🍚

🥩鹅肝和牛饭($108)🍚