2021-11-07
Cafe 位于兰桂坊一间精品酒店嘅2楼,入到去有种别有洞天嘅感觉,室内系行Bohemia风格,用咗好多干花草去布置,加上木造嘅枱凳,成个vibe好chill,同窗外嘅兰桂坊形成咗好鲜明嘅对比,让人暂时远离繁嚣。🌟 Latte $37虽然好钟意饮咖啡,但净系知好饮唔好饮,比评语就唔系好识,所以都系无谓献丑啦🙈 总括来讲佢都系一杯好饮嘅咖啡,饮落香滑,但咖啡味唔算话好浓,钟意饮浓味d嘅朋友,可能就要比几蚊加多个shot喇。🌟 All day breakfast $138呢个all day breakfast就不过不失啦,不过我觉得佢嘅茄汁焗豆唔够好味,少咗啲汁。🌟Chocolate cake $48最令我失望嘅就系呢个朱古力蛋糕,感觉似系喺外面叫货返嚟卖,喺街边啲旧式饼舖买嘅西饼好食过一百倍,呢个蛋糕系难食嘅。💭如果想喺闹市入边揾个地方chill下,我觉得佢系一个几好嘅选择,不过大家千祈唔好对佢嘅蛋糕有任何期望🥲
🌟 Latte $37
🌟 All day breakfast $138