2019-03-25
朋友生日一早约左食个weekend semi-buffet lunch, 改过期之后终于去左食了..the steak house平日lunch唔开的, 星期六日lunch系食semi-buffet, 一坐低问要咩任饮fruit juice如orange juice, grapefruit juice同cranberry juice!, 其实另外仲有d non-alcoholic的如柚子mojito同milk shake都可以自己去甜品section果边自取~再者就系先叫主菜, 因为佢个炉grill要一早prepare定, 可选牛, 羊, 猪, 鱼, 虾等等主菜, 而沙律bar, 甜品系自助形式的~ 我地4大一细选了二人份的U.S. Prime Rib Beef (20oz) 同 Spanish Pork Rack (16oz), 另外一个Australia Lamb Chop (8oz)!我一向大爱呢度既所有食物包括沙律bar, d food quality好到不得了又fresh得很~ 最重要系个variety都比足你choose! ham都3款, 沙律菜又5款, 仲有牛油果, 木瓜
我一向大爱呢度既所有食物包括沙律bar, d food quality好到不得了又fresh得很~ 最重要系个variety都比足你choose! ham都3款, 沙律菜又5款, 仲有牛油果, 木瓜, 红菜头, 芝士又n款, 仲有各干果如fig , 甜梨等等, 其实仲有少少香口野如炸南瓜, 炸鸡条, 同炸脆芋片等等~ 呢度都食到大半饱, 仲要百食不厌~
呢个时候今天比少少我地试食的系burger, just medium rare的肉加埋成件好味得很~ 食左1-2 round salad / appetizer , 就一人上左个龙虾汤~ 呢个时候, 我去左攞左一杯蜜糖绿茶爆珠同chocolate milkshake~
饱饱地再上埋d主菜, 一上台好香的grill肉未, 件牛十分吸引,而猪同羊则放在另一盘上~ 因为我地share的关系, 每人有只大碟上有件菇, 西兰花同2件薯仔, 十分细心方便~
猪嫩又juicy, 有猪味, 不过我都系like爆个牛, 佢地食medium rare, 我就食牛边熟d的部分, grill到刚好, 一切就得, 淋又香, 好正~ 仲有n种salts同mustard你自己选择, 十分享受著美食呢~
唔食羊的我被告知今天的惊喜是羊架!!!!! 肥又香, 羊味十足, 比自己街外买的差得远~ 佢地话下次都要多d人一齐来叫羊㖞~
好多dessert, 不过大家都唔系好食得下, Mango Napoleon, fruit cream cake, macaroon, cheesecake, strawberry cream cake, icecream, fresh fruit, etc.... 食左d便order drinks了~
今期恒生咭最抵有8折优惠, 真系要揾机会再来~