2020-01-11
踏入新一年, 男朋友带左我去食omakase当庆祝, 因为omakase 比较贵所以好少食, 今次黎到呢间sushi me, 我地都觉得好满意!!晚餐menu有2款, 其实都大同小异, 不过贵d果款就有海胆鱼子甜虾杯!!!!每set都会有前菜, 茶碗蒸, 刺身, 寿司, 汤, 同甜品~刺身方面, 当日最令我难忘既系白子配海胆, 深海池鱼, 同埋1个用匙更上既海胆配toro! 白子轻轻烧过, 油香味十足, 入口顺滑, 非常鲜味! 而深海池鱼味道超甘香, 肉质爽滑肥美! 餐厅用上超新鲜海胆, 配上toro真系无得输!而寿司方面. 当日食左一件unique的寿司, 师傅话系佢design的, 所以餐厅叫做sushi me 哈哈!北海道带上面放上大toro, 再用火烧烧, toro的鱼油流落去带子到, 再落入饭中, 味道令人非常难忘!!!最后海胆鱼子甜虾杯又一超卓杰作, 海胆多到满泻, 鱼子甜而不咸, perfect!虽然价值不菲, 不过餐厅食材都非常高质, 用料当日下午才送到餐厅, 对品质相当有要求, 值得