2020-05-30
本来今日谂住去食寿司的,但惊太多人,我地准备左plan b。所以前一晚已经系网上平台 book订呢度,主餐牌有7折果然,我地真系食唔到寿司。就赶来呢边12点个booking。上次系坐高枱,tea time食。今次食lunch,可以入内参观下个格局一坐低就落水同面包🥯篮。今日无muffin个酱有少少甜,几特别。唔知系本来的枱布系咁定铺左一次性枱布,有层sponge的感觉,好惊啲水杯会lum5个人,叫左4样野食,但都食唔晒。都唔知系因为佢份量足定有人食左早餐的关系沙律好清新,有啤梨,牛油果,蓝莓,cheese, 藜麦,松子仁。。 个酱又系甜甜地,好似无食过咁的沙律dressing有焗薯皮,鸡翼鸡锤,炸洋葱圈。洋葱圈即食好加上个烧烤sauce好味过个薯皮。啲人话薯皮好食,我就觉得太多芝士。鸡无试,唔评论。但呢个拼盘有食净啰上次食过好食,今次再encore我本来系唔食长通粉的,因为佢太硬,口感唔好。但啲间一食,为之惊人啲粉够淋,而且好多sauce, 够湿润。啲肉丸又辣辣地,yummy yummy本来我都钟意食千层面的,但呢间的就唔多like 喇完全食唔到面,唔知中间一层层的系芝士定面,总之成p
本来我都钟意食千层面的,但呢间的就唔多like 喇完全食唔到面,唔知中间一层层的系芝士定面,总之成pad野,分唔清太多芝士都系其中一个我dislike的原因。
朋友仔叫左呢两支beer,话红色𠮶支好味啲的。但两支我都唔识欣赏
仲有好多dishes 想试丫。。。