2016-06-03 318 浏览
睇到网上推介,决定黎呢间小糖钮黎食下D「艺术品」,揾到呢间个阵发现冇咩人,只有一两个客人,心念左一阵到底入5入去,但后来都觉得人少少当COFFEE 倾计都几好。四个人叫左一个老板推介的甜品拼盘,因为其他单叫都略贵,所以一次就试哂所有仲好。铺面装修全部都系用「钮」的图案,其实都好有特色,原来「SWEET BUTTON」 翻译个黎,第一次食甜品有老板逐个介绍款式(因为我地不断问呢个咩黎,个果咩黎架XD),佢都好有耐性解释。老板话呢个拼盘有3个神秘甜品,隔一两日就转,而其他就系个MENU可以揾到,甜品系由淡味至浓味而有次序咁食,而且碟面个D 钮同软糖除左装饰之外,系可以食稼!我觉得印象深刻系几有几款。一是心太软,平时食得太多传统的朱古力味,今次呢个系芒果心太软,里面既芒果好鲜甜中带少许酸,系好开胃,而且唔觉得好饱济。另外,有一个系70%特浓朱古力,最特别系佢上面个层脆脆系甘笋黎既,两个衬埋又唔会互相抢走大家既味道,而第三款就系黑加伦拿破轮,配砵酒黑加伦汁,外型上已经好高级,老板话因为出面食既拿破伦一向被人好腻既感觉,但呢个反而比到一种小清新,味道酸甜而且有几粒红桑子,加埋拿破伦一齐食是入口即

一是心太软,平时食得太多传统的朱古力味,今次呢个系芒果心太软,里面既芒果好鲜甜中带少许酸,系好开胃,而且唔觉得好饱济。另外,有一个系70%特浓朱古力,最特别系佢上面个层脆脆系甘笋黎既,两个衬埋又唔会互相抢走大家既味道,而第三款就系黑加伦拿破轮,配砵酒黑加伦汁,外型上已经好高级,老板话因为出面食既拿破伦一向被人好腻既感觉,但呢个反而比到一种小清新,味道酸甜而且有几粒红桑子,加埋拿破伦一齐食是入口即溶。

而其他甜品就一般般,不过呢个地方好就相对黎比较「慢活」,可以一边倾一边慢慢食,系唔错既!