2012-09-18
B tau 今年准备左个生日蛋糕饼比我,我一直估唔会有巴斯光年,因为早两年我已经见到屋企电脑有3D巴斯光年蛋糕嘅相,心谂佢𠮶年无送到就应该放弃左呢样野,点知寻晚12点,佢送上嘅系独一无二 Swing plus toy story 嘅立体蛋糕,仲唔只巴斯,有埋怨胡迪,翠丝同红心呀!蛋糕系积木造型,上面嘅宇母改左做我个名好靓好特别,佢嘅调色真系同卡通上嘅积木一样咁鲜明,公仔系玩具,放置喺蛋糕周围,如此美观又有埋我个名,好钟意好开心呀,多谢b tau >3<切开蛋糕一角,蓝色cream率先为我把刀染色,啲cream落左好重嘅食用颜料,食到成口变晒色。蛋糕中间清晰可见,一层蛋糕一层栗子忌廉,味道不过甜,蛋糕软绵,栗子味未见突出,2.5lb 蛋糕两个人有排食,撇开颜色cream只留起蛋糕做未来几日本嘅早餐及下午茶。玩具拎起洗干净, 发觉佢地好油.... 相信佢 d cream 系好肥 ><'# 呢个蛋糕指定要咁大个, 要 $ 7xx , 都几贵.....因为其实系用沟左食用颜料o既cream 唧左个积木面, 蛋糕就系一个正方形o既粟子蛋糕 , 其实成本同手工都唔值
因为早两年我已经见到屋企电脑有3D巴斯光年蛋糕嘅相,
心谂佢𠮶年无送到就应该放弃左呢样野,点知寻晚12点,
仲唔只巴斯,有埋怨胡迪,翠丝同红心呀! 蛋糕系积木造型,上面嘅宇母改左做我个名 好靓好特别,佢嘅调色真系同卡通上嘅积木一样咁鲜明,
公仔系玩具,放置喺蛋糕周围,如此美观又有埋我个名,
好钟意好开心呀,多谢b tau >3<
切开蛋糕一角,蓝色cream率先为我把刀染色,
啲cream落左好重嘅食用颜料,食到成口变晒色。
蛋糕中间清晰可见,一层蛋糕一层栗子忌廉,味道不过甜,
蛋糕软绵,栗子味未见突出,2.5lb 蛋糕两个人有排食,
撇开颜色cream只留起蛋糕做未来几日本嘅早餐及下午茶。
玩具拎起洗干净, 发觉佢地好油.... 相信佢 d cream 系好肥 ><' # 呢个蛋糕指定要咁大个, 要 $ 7xx , 都几贵.....
因为其实系用沟左食用颜料o既cream 唧左个积木面,
蛋糕就系一个正方形o既粟子蛋糕 , 其实成本同手工都唔值咁贵
不过我知道 b tau 系睇中佢可以改做我个名先会咁贵都订 ^^