2023-10-04
2077 浏览
谂住收工同老婆睇下有咩食,Feather and Bone平时就成日见到但系食就真系未食过咁就决定walk in去食下。坐低先至原来有tbone tuesday即系 T bone半价,但系原来要book,但系侍应同我讲有一台冇嚟到,所以我可以食到。佢出面有几块拣,咁我就拣咗块中size。拣咗两个牛扒酱汁之后就叫咗个薯条同埋暖羊奶芝士沙律。个暖羊奶芝士沙律几好味,因为我本身钟意食羊肉,所以我好钟意呢只味道,沙律份量就唔算大大都勉强可以。等咗几耐下牛排先嚟到,你落单嘅时候佢会问你使唔使切开,咁一定要切,因为你自己切嘅话好多骨嘅位会设得唔干净,会变咗嘥咗啲肉。另外啲块扒我叫咗medium,个效果出到嚟啱啱好。我冇研究呢块扒系边度嚟,系唔系US prime,食落口系淋,但系可惜唔够香。我可能要求太高因为以前食开啲好食牛扒都系喺欧洲度食,唔知点解我觉得欧洲式嘅牛扒比美国澳洲更好食。炸薯条我就觉得一般因为口感比较油腻。如果你系meet lover咁基本上一定要食因为就一定好满足。半价完之后基本上我觉得好平。餐厅环境同埋服务都系好好。