识食pizza 就多数都唔会再去大连锁餐厅度食㗎喇~今次table for 4朋友就带咗我哋去中环嘅The Pizza Project到食👭🏻👫🏼地理位置对于有d路痴嘅我黎讲有少少难揾, 因为佢个地址同地图显示嘅位置有啲出入🤷🏻‍♀️佢呢度嘅lunch只有set lunch 拣冇a la carte, 而佢个set lunch有5款, 包括Appetiser, pizza同甜品, 因为我哋4个人所以大家投票左1款唔食, 其余每样1份😋我又系唔记得影menu 🤦🏻‍♀️Beef carpaccio😍基本上去亲fine dining 都会必叫嘅1道前菜, 系好食嘅👍🏻Mozzarella Zucchini 😋平时唔太好水牛芝士, 不过之前食亲都系细细粒好似鱼蛋size 嘅芝士波波, 比较有弹性口感😂所以朋友教我食系好似食多士咁…拎一Pat芝士搽系块青瓜到食😬Wow~好食👍🏻👍🏻大家都可以试下另外2款比较普通, 就唔特别讲啦~👆🏻Turkey ham(面头个dressing 唔知系咩🤔但几好食)👇🏻Parma ham with arugula salad 到重头戏喇~Pizza 由最低分开讲起~

另外2款比较普通, 就唔特别讲啦~

到重头戏喇~Pizza 由最低分开讲起~

三文鱼牛油果pizza 虽然呢个配搭系好吸引, 但卖相一般, 味道正常

佢唔系一般嘅蕃茄芝士pizza, 面头有块basil 系加强左佢嘅香味, 系有突出到🤩

一睇就知又系Parma ham啦🤣呢款系重口味d~火腿底下嘅芝士再加再d类似鬼佬炸菜咁~多左个口感👍🏻

对于钟意重口味嘅朋友就一定非它不可😍🤤就咁睇已经有一大块圆形烟肉😋个面仲有只Sunny side-up 嘅鹌鹑蛋🍳然后个底竟然仲有薯仔片🤭真系不得之了🤩总括呢四款Pizza🍕我系可以比100分💯

睇到呢度我知大家都想睇Menu😂但真系好抱歉我成日都唔记得影同各位share🤦🏻‍♀️

都提提大家🤓一个set lunch 嘅portion 都已经好大份, 但系大份到两个女仔都可以share一个set, 细食啲嘅都食唔晒, 真系一个外国鬼佬嘅份量😱开头都有讲过最低消费系一人一个set, 所以我哋都系一路吹水一路慢慢食🤣我会再encore 个💯pizza 🍕👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-20