2015-04-15
今日系我生日,所有女仔生日都想俾人重视同惊喜又浪漫。一于黎个浪漫蒂克既晚饭先,今次西餐table for 2, me and you。走到入餐厅,灯光暗暗既,都几适合拍拖情侣黎。见在场都有唔少一pair pair既,所以唔会好嘈好多人咁ruin左个气氛。秘密呀,示爱呀都几好选择咁lol废事选择,就要食这个二人餐,包沙律、前菜、汤、主菜、甜品店员都好主动斟水呀,介绍咁,介绍几款特式啤酒,我要左最strong个个(>9%acl)今晚一于做个女中豪杰饮开酒既都觉得还好,几多气泡既,饮落重果香同麦味,如果叫俾无mug饮开既女仔,可能要选择apple cider。沙律上既蟹肉稔,带咸香,又有爆发既三文鱼籽,配埋balsamic vinegar既菜,爽爽既青瓜,食完几醒胃架,食欲强增!虽然话鹅肝系人隔硬迫喂野食俾d鹅,但大时大节食都okay既。鹅肝煎得好靓,外脆内软滑,一啖咬开,油分慢慢渗出来,无怪味。田螺就好滑,个汁好浓衬埋薯容好好食!餐既杂菜汤,正常货色,普通。大蘑菇杂菌意大利饭个饭好creamy,每粒米都充份吸晒d汁,杂菌中已完全混合于米中,所以食落爽爽烟烟un un。个大蘑菇好大,
所有女仔生日都想俾人重视同惊喜又浪漫。
一于黎个浪漫蒂克既晚饭先,
今次西餐table for 2, me and you。 走到入餐厅,灯光暗暗既,都几适合拍拖情侣黎。
见在场都有唔少一pair pair既,所以唔会好嘈好多人咁ruin左个气氛。 秘密呀,示爱呀都几好选择咁lol 废事选择,就要食这个二人餐,包沙律、前菜、汤、主菜、 甜品
今晚一于做个女中豪杰 饮开酒既都觉得还好,几多气泡既,
饮落重果香同麦味,如果叫俾无mug饮开既女仔,可能要选择apple cider。 沙律上既蟹肉稔,带咸香,又有爆发既三文鱼籽,
配埋balsamic vinegar既菜,爽爽既青瓜,
食完几醒胃架,食欲强增! 虽然话鹅肝系人隔硬迫喂野食俾d鹅,
但大时大节食都okay既。 鹅肝煎得好靓,外脆内软滑,
一啖咬开,油分慢慢渗出来,无怪味。
田螺就好滑,个汁好浓衬埋薯容好好食! 餐既杂菜汤,正常货色,普通。 大蘑菇杂菌意大利饭
个饭好creamy,每粒米都充份吸晒d汁,
杂菌中已完全混合于米中,所以食落爽爽烟烟un un。
个大蘑菇好大,不过好多汁,食落好原汁原味 比目鱼
盐烧既,淡淡几清新,同较creamy既risotto相辉映!
肉质甜美,不过太饱食唔到伴碟既薯容 完美晚餐点少得 甜品
一啡一白,好浪漫好sweet! 啡色入面有白色vanilla caramel 白色入面又有啡色coffee味既雪糕
外层布满椰丝,香
My birthday is well spent in this restaurant.
Feel so lucky being treated like a princess.
Food is good, price is reasonable, what matters: i got my beloved one sitting opposite to me!