2016-05-12
观塘反工嘅我已经差吾多食尽所有工厦,最近就食到去裕民坊一带,见到呢间新开嘅西餐厅,价钱又几平民所以就去左试试!餐厅装修几有情调,情侣同家庭聚会都适合,基于我地去个阵已经有小小夜,所以餐厅内吾算太多人,不过感觉真系几舒服~同店名一样真系take个break都得价钱黎讲算中等,个人黎讲觉得CP值算几高,因为汤同主菜都好正,相同价钱去D大形连锁西餐厅一定无咁高质!汤:鲜蚝松露忌廉浓汤我个人中意食蚝所以就叫左个鲜蚝松露浓汤,首先要赞下呢到用料大方,成碗汤吾会得个一两粒蚝,仲要大大粒鲜味十足,连怕蚝嘅友人都大赞,另外松露嘅香味意外地同蚝配合!初初意为松露会好浓味抢走蚝嘅鲜,但呢个汤饮落口十分顺滑,值得一试~主菜叫左两样同友人开心Share西班牙黑豚鞍扒:肉质幼嫩,无渣,肉汁丰富!食猪扒好忌太干身同鞋口,但呢个黑豚鞍扒就绝对无呢个问题,厨师火喉掌握得岩岩好,肉色粉嫩熟度刚刚好,喜欢食猪嘅人一定会中意!盐烧马拔鱼扒:不得不提,我都无估到块鱼扒可以有我手掌咁大块,份量足够两个女仔食有多~加上盐烧保留左鱼嘅鲜味同水份,加上小小柠檬汁提味,啖啖肉又有鱼味,抵食!
鲜蚝松露忌廉浓汤
西班牙黑豚鞍扒