2017-10-03 197 浏览
想揾间午餐可以倾到计嘅餐厅,即刻就谂起呢到。 装修系中西fusion嘢,食嘅系all day breakfast𠮶啲西式菜。我对佢嘅饮品同埋甜品都好难忘!当然主餐都唔错啦!所以朋友一话想食个长,坐得耐啲嘅午餐,我就推荐喺度lu! 呢嘅餐厅仲有个英文名,叫做take a break。我觉得呢个名改得好好!每次呢度呢度都有种take a break嘅感觉!线上嘅系我嘅玫瑰latte同埋朋友嘅青苹果梳打。 玫瑰latte系我不嬲饮开嘅味道。好香好滑,完全冇令我失望! 一间餐厅要长期保持到食物水准都真系唔容易,不过呢度做得到! 青苹果梳打令我有惊喜嘅系,佢上竟然有雪糕。 女仔都系钟意呢啲fancy野。叫左个烟三文鱼沙律。食物质素同出面食嘅差唔多,沙律菜都系好fresh,面包烤到好脆,有少少醋酸酸地,仲有唔少芝士粉调味。呢个系蚬肉芦笋意粉。一个菜好唔好食,食材新唔新鲜都系一个关键既部分。 芦笋就好新鲜!蚬肉亦都唔系冰鲜嘅味道, 加上芝士粉落得啱啱好,意粉既质地都唔会太淋,真系呢个基本上系我每一次去居庐都会嗌嘅士多啤梨窝!人哋话女人食嘢系有两个胃。系真㗎!其实食完上面𠮶2个菜我已经饱到乜咁,但系

呢个基本上系我每一次去居庐都会嗌嘅士多啤梨窝!人哋话女人食嘢系有两个胃。系真㗎!其实食完上面𠮶2个菜我已经饱到乜咁,但系我都系一个人ko咗三旧waffle!真系好松化!啲雪糕又好好味,唔会系甜到好假𠮶d,而且都几结实,加埋热辣辣嘅waffle一齐食,幸福感完全出晒黎呀!

喺你度食嘢丰俭由人,贵嘅当然有。但系平平哋食个牛角酥or all day breakfast都系80蚊到埋单。呢个窝夫都系80蚊咋! 而且坐得好舒服,仲有好好听嘅音乐。抵过去咖啡弄。