餐厅: 輕時光
资讯:

🎶 𝕋𝕒𝕜𝕖 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕥𝕚𝕞𝕖 - 𝕋𝕚𝕟 ℍ𝕒𝕦〰️ 难得放假去咗天后的一间酒店staycation,发现附近真系有好多好嘢食。除此之外,行行下见到一间装修好靓带自然风嘅主打健康水果乳酪店,绝对要打卡😍😍😍〰️ 无论店内店外装修都好靓,即使系横街,都无法阻止要行过去嘅吸引力。店外有好多清新嘅植物,店内更有一排排水果装饰,充满自然清新嘅感觉☺️ 除了每个位都有大量打卡位,而且店员每一个面上都充满笑容,令客人都有宾至如归嘅感觉❤️🍽 🔹红火龙优格盖茶(桂花乌龙)好多人都会拣选佢哋嘅乳酪盖茶😝 乳酪都是用了自家制冰糖,加上用新鲜水果制作,所以绝对是健康人必选的健康入品。🔜我选了最爱嘅火龙果配以桂花乌龙茶店员提醒我可以唔用饮管饮用,直接饮用味道更佳,可以同时品尝乳酪同水果茶😝第一啖饮落去就已经饮到浓郁嘅桂花乌龙茶,淡淡桂花的清香,加上火龙果与茶味配合,味道特别Fresh😎 ➰🔹蓝莓优格果昔乳酪加奶昔真的是最好的配搭,一见到就觉得卖相非常吸引,Yogurt和水果沙冰形成旋风扭纹看上去很治愈的感觉。味道方面,有蓝莓🫐微甜带点酸味,Yogurt 和牛奶的奶香,加上果肉和皮,每一啖都好清新舒服😌➰🔍 题外
🎶 𝕋𝕒𝕜𝕖 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕥𝕚𝕞𝕖 - 𝕋𝕚𝕟 ℍ𝕒𝕦

🍽

🔹红火龙优格盖茶(桂花乌龙)

🔜
我选了最爱嘅火龙果配以桂花乌龙茶

🔹蓝莓优格果昔

🔍 题外话

打卡位真系好多,店外都有个靓靓打卡位,而且圣诞节就快到啦,店内都已经装饰得充满圣诞节气氛⭐️⚡️

📌 轻时光
📍 天后电气道83号利景阁地下1号舖