2013-01-15
中午时分约左友人食左个LUNCH先再回公司工作.2个人系附近睇左几间餐厅之后, 都系决定来此店食西班牙菜.此店都提供多款不同既LUNCH, 而且仲可以从当中选2个TAPAS作为主食.友人就叫左辣虾及PIZZA作为主菜; 至于我就懒得想叫左佢地既EXPRESS SET LUNCH(包左蕃茄多士, 西班牙饭配鱼)LUNCH SET都包左汤/沙律; 2个都系要左个南瓜汤.西班牙既南瓜汤带少少辣及加上OLIVE OIL, 同以往西餐既南瓜汤带点甜既有D不同, 自己个人就比较后者既煮法多D.再来就系我地既主菜, 友人2款既TAPAS虽然份量好似好少, 但食食下都觉得几饱...CHILI SHRIMPS经过炸后外皮好脆再加上特别既酱汁包住又几好味.而PIZZA亦做得好出色, 有鸭胸肉在面层; 中间就有D菠菜而饼底就有D硬及少脆都几好味.至于我既LUNCH SET都算唔错, 特别系个蕃茄多士真系估唔到有成5片份量非常多而且味道亦好好味, 好香浓既蕃茄蓉酱.反而个西班牙饭就较为差D, 饭煮得太淋身无咬口.最后既甜品系我估唔到咁好味既炸面条配朱古力酱, 其实食到好饱既我都忍不住食左2条.炸面条新鲜炸起再
2个人系附近睇左几间餐厅之后, 都系决定来此店食西班牙菜.
LUNCH SET都包左汤/沙律; 2个都系要左个南瓜汤.
反而个西班牙饭就较为差D, 饭煮得太淋身无咬口.
最后既甜品系我估唔到咁好味既炸面条配朱古力酱, 其实食到好饱既我都忍不住食左2条.炸面条新鲜炸起再加上砂糖及肉桂粉咬落非常松软而不油腻, 初时仲怕个朱古力酱会好甜, 点知只有香浓既朱古力味道而不甜, 这一个甜品非常美味.