2021-08-03
朋友拣左呢间居酒屋同我食生日饭,话岩晒钟意饮返2杯既我地。朋友book左19:30,店员安排我地坐系靠窗位置, 个景咁靓,当然立即拣返枝酒饮下轻松下。原来餐厅做紧优惠,生啤买一送一,sake 300ml会照价减$50,700ml买一送一。店员推荐后,我地拣左枝作直汲原酒, 无滤过清酒。枝酒味道清爽顺喉易入口,又有淡淡果香,冷饮真系一流。前菜蔬菜条,配返餐厅提供既酱汁,几开胃餐前小食叫左个烧鱼翅。烧鱼翅唔系周围都有得食,见到几特别就order黎试下。鱼翅烧得香脆又好惹味,送酒一流食完前菜就紧系叫返啲餐厅主打串扬试下啦。梅水晶咸咸酸酸脆脆好开胃鹌鹑髀肉 &日本鳝鱼啖啖肉又唔会炸到太干身,鳝鱼弹牙👍🏻真心唔错。鲱鱼子昆布&荷兰豚肉卷鲱鱼子炸过好香口,咬落一粒粒脆脆咁,几得意。豚肉卷烧得几好,咬落几juicy 。餐厅野食唔错,又可以饮返杯,岩晒想慢慢倾吓偈既朋友。
前菜蔬菜条,配返餐厅提供既酱汁,几开胃
食完前菜就紧系叫返啲餐厅主打串扬试下啦。
梅水晶
咸咸酸酸脆脆好开胃
鹌鹑髀肉 &日本鳝鱼
啖啖肉又唔会炸到太干身,鳝鱼弹牙👍🏻真心唔错。
鲱鱼子昆布&荷兰豚肉卷
餐厅野食唔错,又可以饮返杯,岩晒想慢慢倾吓偈既朋友。