2018-11-12 2001 浏览
好耐之前已经觉得呢间餐厅个名好特别,因为佢叫Tastory,我就估佢背后应该有一啲故事。听起上黎好似好浪漫,于是今日我就同一班姊妹去食。入到餐厅,我地坐咗系窗边,类似日式他他米的座位,不过佢系有得比我地放脚落枱下面的,坐得好舒服,倾计好自在。我地每人都点咗份set dinner. 先黎鲜果沙冰,食得出用咗菠萝、芒果鲜榨出黎,好热带既味道南果汤打得好好,够结身,食得出绝对唔系沟水既颓货。前菜有紫菜鸡卷,麻酱蟹柳沙律,蒜蓉包,香喷喷呢!沙律够慷慨,食极都有好开心!要赞下佢个紫菜鸡卷,好好味好滑啊我叫咗慢煮猪鞍,上到枱香喷喷呢!好喜欢佢慢煮的肉可以锁住肉汁,猪鞍仲好嫩啲肉唔会变干到一丝丝,好有水准!甜品系北海道奶冻,好creamy我地点咗洛神玫瑰花茶做餐饮,够晒养生,佢仲有个隔可以将茶包放出黎先饮,够晒方便美味故事唔系果啲食完就赶你走既餐厅,基本上佢系一道一道出食品,等我地慢慢细味食物,又可以分享彼此既故事,系呢度食饭好舒服,系一间好有理念既餐厅
南果汤打得好好,够结身,食得出绝对唔系沟水既颓货。

甜品系北海道奶冻,好creamy

2018-11-10