系湾仔大既我基本上无咩地方唔识去,但街名就真系难度我,「安乐里」原来系🍅兄隔离再入既后巷,如果讲篮球场隔离咪易揾啰🙈汤慢煮24小时龙虾汤龙虾汤好浓郁,味道唔会话过咸,啖啖都系龙虾既香气头盘酥炸鸡条配蜜糖芥末酱脆浆唔算好厚,鸡肉炸后亦都唔算榎吞拿鱼他他牛油果好绵同吞拿鱼好夹,个调味亦都岩我主菜传统辣番茄伏特加手工戒子意粉番茄酱加上微微既辣,味道几好,手工戒子意粉个口感有点黏黏的,我就唔太喜欢呢个质感琵琶龙虾手工意粉个酱汁食到好香琵琶龙虾味,呢款手工意粉相信系平时成日食到个款,口感同al dente都比手工戒子意粉好,好味法式青口煲 配薯条青口略嫌老左少少,唔够嫩口,个汁亦都唔系好够,所以d青口未能完全挂到d汁,变得较淡炙烧牛骨 配阿根廷青酱,法式胡椒酱,黄芥末点了medium,肉质好嫩腍,入面带点粉红,外面少少焦香,每件都厚切,啖啖肉,略嫌有少少筋,要𡁻好耐先吞到甜品Tiramisu & 黑森林蛋糕黑森林蛋糕比Tiramisu 更有惊喜,竟然食落唔太甜,入面仲有车厘子,而个cream 亦都唔腻因为懒所以拣左tasting menu,真系非常多野食,两个人食好够饱,但座位与座位间都放得几密

慢煮24小时龙虾汤
龙虾汤好浓郁,味道唔会话过咸,啖啖都系龙虾既香气

头盘
炸鸡条配蜜糖芥末酱
脆浆唔算好厚,鸡肉炸后亦都唔算榎

吞拿鱼他他
牛油果好绵同吞拿鱼好夹,个调味亦都岩我

主菜
传统辣番茄伏特加手工戒子意粉

法式青口煲 配薯条

炙烧牛骨 配阿根廷青酱,法式胡椒酱,黄芥末

甜品
Tiramisu & 黑森林蛋糕

黑森林蛋糕

因为懒所以拣左tasting menu,真系非常多野食,两个人食好够饱,但座位与座位间都放得几密,二人枱张枱好细,食物完全唔够放,不过整体味道系唔错的,值得推介
黑森林蛋糕