2017-09-25 876 浏览
Weekend起身已经日上三竿,又点可以miss左全日最掋既下午茶时段呢🙆🏻 今日既三点三就黎到旺角既红茶一试佢最出名既流心芝士西多。其实西多已经够肥腻,红茶仲要加左芝士系入面🤦🏻‍♀️ 食完简直罪恶感倍增🤗 红茶位于太子始创中心附近,地铁站行过去只要五分钟,位置好方便!餐厅内好多座位,装修比一般茶餐厅靓既。卡位都有十张八张,唔使惊要等位等好耐!两个人叫左个炸鸡脾茶餐,重量级既炸脾令小妹觉得自己更肥🤦🏻‍♀️ 佢只鸡脾有只碟咁大🤷🏻‍♀️ 味道方面就不过不失,我唔会形容佢系非试不可,炸得够脆既,不过肉唔算特别嫩滑。有几粒薯角系底伴碟。重头戏就当然系呢个邪恶既流心芝士西多啦,size系正常普通西多既size,望落都几靓仔几脆。一切落去就见到中间既流心芝士🤤 佢唔系好似心太软个种咁夸既流心程度,只有少少拉丝感觉。咬落西多够脆,配上香浓既牛油,仲有夹心芝士,系几好食既,都值得黎一试既黎茶餐厅又点可以唔试翻杯热奶茶呢?呢到既奶茶不过不失啦,茶味较浓有少少涩。总括而言,黎呢到三点三系一个唔错既选择,又掋味道又唔错,记得一定要嗌流心芝士西多🤤🤤🤤埋左单见到有菠萝包出炉😍 好大个好松软,又唔会太甜,都值得

餐厅内好多座位,装修比一般茶餐厅靓既。

卡位都有十张八张,唔使惊要等位等好耐!

炸鸡脾

奶茶

埋左单见到有菠萝包出炉😍 好大个好松软,又唔会太甜,都值得试下😋
菠萝包
2017-09-16