2011-05-14 52 浏览
早几日第一次黎呢度食完个晚饭后, 先知道原来呢度一至星期日都有Tea Buffet $148+10% (2:00-4:30pm) 就走黎试下~ 一早订左枱, 2点钟就开始, 当然由沙律开始. 不过因为第一轮, 超多人, 会比较迫D. 但好彩好多都系香港人, 唔会有抢既行为~面包: 有几款. 我试左一两款. 因为Tea Buffet 无牛肝酱无香草芝士酱, 所以无食农夫包我最钟意食有件三文鱼面包, 中间夹左块芝士好好味.汤: 忌廉汤: 淡口左少少熟食唔多款, 主要都系肉类, 有牛脷, 串烧, 德国肠, 炸猪手, 炸鱼柳, 猪排, 肉丸.... 如果有菜就好了, 无咁腻~猪手: 质素同晚市一样, 好脆好好味肉丸: 好后期先出, 味道唔错~牛脷: 好淋好味猪排: 唔知点解有D酒味咁. 怪怪地仲有即叫即整既Pasta, 你夹好配料, 夹埋枱面有张Order Pasta Card, 厨师整完就会送去你张枱, 几方便~ Pasta好Creamy, 我加左蒜蓉, 好正!甜品个位得6-7款感觉上好少款咁. 但系Keep住会出唔同款. 而且款款味道都唔错. 我个人觉得几好食.雪糕有两只味, 唔知咩牌子架

我最钟意食有件三文鱼面包, 中间夹左块芝士好好味.

汤: 忌廉汤: 淡口左少少

猪手: 质素同晚市一样, 好脆好好味
肉丸: 好后期先出, 味道唔错~
牛脷: 好淋好味
猪排: 唔知点解有D酒味咁. 怪怪地

雪糕有两只味, 唔知咩牌子架, 味道有D似"牛奶公司"

3点左右, WAITER会走黎帮我地点餐饮, 每人有一杯~

以$148 呢个价钱食2个半钟, 都唔错~ 有时间会再黎

我问人借左张 King Parrot 咭, 仲有85折... $140蚊埋单~ 抵呀

沙律
2011-05-14