2005-02-21
寻日去左呢度食tea buffet。Chater Lounge o系一楼, 要搭lift架, 如果你见楼梯就上, 就会好似我咁, 上左角楼, 比D waitress 白眼。系D bell boy/lobby 既人好好礼貌jar!入到去, 好暗, 好劲雪茄味, 或者呢度真系有钱人去卦。个buffet主题系芝士x咖啡甜品tea buffet。其实仲有冷热咸点(主要系酒楼食到既点心款)XO酱肠粉好味,沙律,寿司。我主力既甜品, 不馈系星级酒店, 正!! 有干果忌廉芝士饼, 杯装tiramisu, 朱古力cake有几款, 有款有chirps 系里面, 口感好好, 仲有pancake, 同平时buffet食到的唔同架! 软熟d之余, 厚d啦, 仲夹d橙味既芝士”汁”忝! 几特别。面包布甸, 简直系我未食过咁好食既, 好企理之余, 仲有咖啡味, 可淋云哩拿”汁”, 唔系炼奶㖞! 真系非一般! 仲有雪糕, 只得云哩拿同咖啡味, 提供既汁, 杂莓汁, 非常真材实料!餐饮当然饮咖啡, 我不嬲都唔饮斋啡, 但呢度o个d好香, 配埋cake既甜, 好match, 唔洗加奶都OK。我家姐叫了柠茶。酒店好细心,
入到去, 好暗, 好劲雪茄味, 或者呢度真系有钱人去卦。
餐饮当然饮咖啡, 我不嬲都唔饮斋啡, 但呢度o个d好香, 配埋cake既甜, 好match, 唔洗加奶都OK。我家姐叫了柠茶。酒店好细心, 系一大壶既, 怕茶冻, 所以用个好靓, 里面有焟烛的银色炉, 暖住。提醒大家, 如果选饮柠茶/柠水, 早d叫, 因为真系好大壶架!
我影左D食物相, 大家可click去睇睇!