Tony Wong甜品大师又出手喇🙈 今次仲系元朗YOHO mall开左新店 而新开业当然有店舖限定嘅甜点 最吸引我嘅系.All Day Tea Set 全日茶点套餐 ($198 for one; $378 for two)今次终于与可爱的姐姐相约 两人都有个黑洞甜品胃 本身已经系Tony Wong嘅粉丝 大爱佢出产嘅甜品 所以对呢个tea set好期待好期待~~.Tea set当然有齐甜咸两点 连同饮品😊饮品方面我拣左茶 感觉吃甜点总要饮热茶.装潢非常简约 以白色同超少女嘅Tiffany blue作主调 感觉舒适💙全场无一空席 到左下午茶的高峰时间更有一大堆人拥在门口等位~~~建议大家都系2点前黎会比较好🙈落单后大约15分钟就送黎喇!金色嘅雀笼送来了 上面每款小点都成件艺术品咁 忍唔住相机食先 为每一件进入黑洞胃前率先拍照留念😍😂😂.咸点总共有三款:1/ 龙虾牛油果班戟班戟外型超迷你 极可爱💓质地松软带蛋香 上面舖住满满一层龙虾牛油果伴以沙律酱 口感超清新2/ 黑松露马司卡邦苹果三文治从一拎上枱就有浓浓的黑松露味不停涌出 原来来自呢块细细嘅三文治 三文治包身超松软 而中间夹住一块马司
Tony Wong甜品大师又出手喇🙈
All Day Tea Set 全日茶点套餐
($198 for one; $378 for two)
Tea set当然有齐甜咸两点 连同饮品😊
饮品方面我拣左茶 感觉吃甜点总要饮热茶

落单后大约15分钟就送黎喇!
All  Day  Tea  Set

咸点总共有三款:
1/ 龙虾牛油果班戟
龙虾牛油果班戟

2/ 黑松露马司卡邦苹果三文治
从一拎上枱就有浓浓的黑松露味不停涌出 原来来自呢块细细嘅三文治 三文治包身超松软 而中间夹住一块马司卡邦芝士和苹果沙律嘅馅料 吃落有阵阵浓郁嘅芝士香味😊
黑松露马司卡邦苹果三文治

3/迷你薄饼
迷你薄饼像是西式葱油饼🙈 上面洒上香葱 一咬落去估唔到中间嘅馅料有绵滑芝士 好有惊喜😳😳
迷你薄饼

4/ 烟三文鱼牛角包 牛角包酥皮松化 但无松脆嘅感觉 可能影相太耐了😂😂😂
烟三文鱼牛角包

咸点意外的出式 令我地更期待甜点
甜点:
/1 芒果雪葩
有浓浓嘅芒果果香 果香清新💛
芒果雪葩

/2 伯爵茶司康
伯爵茶超浓味 阵阵茶香嘅余韵不停留系口腔入面 而司康完全不干不硬实😆系松软质地 而且配上嘅忌廉口感不浓不腻 搽多d都仲得😂😂
伯爵茶司康

/3 草莓拿破仑
系招牌啊!上面一粒涂了糖浆的新鲜草莓🍓 超清甜 大爱佢嘅拿破仑嘅吉士酱加入黑松露 有阵阵香味 而且令味道层次更丰富~~而且酥皮烘得金黄色 层层松软 一啖吃下太幸福了~~
草莓拿破仑

/4 芒果布甸
酸甜适中 同样带阵阵奶香 口感非常顺口
芒果布甸

/5 鲜果挞
挞皮牛油味十足 中间唧左满满嘅吉士酱 再配水果 系百吃不厌嘅组合😍
鲜果挞

/6 蓝莓慕丝
口感幼滑 好重奶香💙
/7 芒果冻汤 口感似份子料理泡泡嘅质感 不是姐的茶🙈
/8 朱古力脆皮泡芙 同朋友一直都觉得佢外型似金莎 以为系一口朱古力粒 咬落去原来系泡芙 入面厚厚嘅朱古力cream倾倒溢出 好好味~😆
朱古力脆皮泡芙

两个甜品控都表示超满意 真系满载而归💓
每款小点都卖相精致可口 见微就知著 不禁对大师甘拜下风😂🙏🏿🙏🏿
而且咸点同样吸引 食完会好饱足感呢~~~
All  Day  Tea  Set
龙虾牛油果班戟