2021-12-11 1136 浏览
Tea WG Salon & Boutique地址: 中环港景街1号国际金融中心1楼1022号舖听咗Tea WG Salon & Boutique呢个名好耐,每次行街经过都好想入去试下,今日终于有机会啦!环境真系一个字:靓!🤩Manhattan Tea Set ☕️$488先嚟咗个英式松饼加Madeleine,湿度适中,好香牛油味,而且甜而不腻,中间都几松软;有弹性,不错。再配搭佢地自家制嘅jam同whipped cream,真系效果一流,好好食,值得一试!🤤中间𠮶层系咸点,件件睇起来都好精致,味道正正常常,冇咩特别。最上层甜品区,焦糖味和荔枝味嘅马卡龙咬落去都几弹牙。外层口感偏脆,但内裹口感好软,而且都唔会太甜,不错。一打开Menu见到有有过百种茶可以比我拣,身为选择困难症嘅我,真系唔知点算好。最后简简单单选择咗Golden Earl Grey,伯爵茶闻落去好香,而且饮落去带有甘甜味,不错。
Tea WG Salon & Boutique
地址: 中环港景街1号国际金融中心1楼1022号舖