2022-10-22 1480 浏览
🎊Terrible Baby 坚《Terrible》🎊Hotel Founders 唔知系咪知道自己 餐厅Terrible, 所以命名为Terrible Baby呢?话说,我老板叫我在佐敦揾个 Presentable Restaurant 开会! 我谂嚟谂去, 谂起之前Eaton hotel内既逸东轩食饭,都ok! 当然下午两点半, 食完饭又点再去逸东轩呢?!但谂起里面有其他嘅餐厅 起码都系酒店,服务至少有保证! 所以我打电话去book位,如上图片所见,我在10月7号致电订位!☎️10月10日,下午两点半的Business Meeting 订座4位!但接线生淡定说,(星期一两点半是不需订的,Walk - In 就OK 啦~~~如果 你必须要订位的话, 每位必需要花最低消费HKD$500!) 当时我心谂,老板系叫我揾Presentable Restaurant, 我们会面时间 顶多一个钟! 二千蚊四个人 完全用唔著! 况且接线生咁老定,就信佢一次! 点知就衰晒🙄🙄🙄今日2点20分,我客人先到Terrible Baby, 发现里面已经举行Private Party, 两位侍应生仲好淡定,
🎊Terrible Baby 坚《Terrible》🎊
今日2点20分,我客人先到Terrible Baby, 发现里面已经举行Private Party, 两位侍应生仲好淡定, 好高尚咁同我嘅客人讲:今日已经系包场,有Private Event🙃😆. @#&£@@#&£@#@#@

坦白讲,如果呢件事系街边茶餐厅,普通餐厅/ 酒楼发生都冇咁嬲。喺酒店入面嘅餐厅发生, 要付出酒店嘅价钱,但享用一个差过街边摊档嘅service!!!!
真Terrible!
可以赞👍嘅系!!真系冇改错名🙃🙃🙃🙃