2016-12-31 870 浏览
迎接Peak Season前 打算食一餐比利时菜怀念当年欧游的美好回忆提起比利时菜 会谂到....薯条 薯条 全部都系薯条 每款main course都会配一堆炸粗薯条仲有一大锅既mussels 今日试既比利时餐厅叫Frites系香港有4间分店 今次试既就系近上环地铁站既中环分店四个人叫左三款main course share 食都饱到上心口1/ Rich Burgerman (HKD 175)餐厅好贴心咁帮我地分成4份 牛肉味好浓 而且肉汁鲜嫩 配上特制酱汁真系食到lam lam 利2/ 1KG Frites mussels (HKD 385)呢兜野真系好贵但个味道真系唔错 mussels 十分鲜美同当年布鲁日食既个兜有过之而无不及再将烤得脆脆的面包浸系汤汁入面 prefect match3/ Roast Chicken鸡肉十分嫩口 配上迷迭香的淡淡香味Side dish 的烤蕃茄个人最欣赏 鲜甜多汁中和左之前粗薯条所带来既油腻价钱4个人share返开都唔哂300蚊 仲饮埋啤酒 都算唔错而且一路食一路倾左3个几钟 环境超有feel Must Try Again!

提起比利时菜 会谂到....

薯条 薯条 全部都系薯条

每款main course都会配一堆炸粗薯条

仲有一大锅既mussels

今日试既比利时餐厅叫Frites

系香港有4间分店 今次试既就系近上环地铁站既中环分店

1/ Rich Burgerman (HKD 175)
餐厅好贴心咁帮我地分成4份

鸡肉十分嫩口 配上迷迭香的淡淡香味

Side dish 的烤蕃茄个人最欣赏 鲜甜多汁

中和左之前粗薯条所带来既油腻

而且一路食一路倾左3个几钟 环境超有feel

Must Try Again!
2016-12-30
  • Richman  burger