2019-10-10 302 浏览
放假前夕同朋友去揾好野食!今次就拣左系湾仔既新泰。其实系铜锣湾times square 后面行过去都好近🙈一去到见到环境都几靓,灯光少少暗,夜晚同朋友倾计气氛几舒服。由于我同朋友放左工之后太肚饿,即刻睇有咩食。泰国菜黎讲,其实佢选择都好多。我地就稳阵啲食番啲好多地方都有既,咁先可以知道好唔好食。我地叫左一个小食拼盘,Pad Thai, 面包咖哩软壳蟹,仲有一杯椰子沙冰同芒果糯米饭。首先讲下个小食拼盘先,可以一次过试哂4款小食,整体都几味 。Pad Thai方面呢,好有惊喜。本身好怕有啲Pad Thai好酸,但呢到味道啱啱好,份量好多,虾都好大只,食落仲系好热!至于面包焗咖哩软壳蟹绝对系我全晚至爱!个咖哩汁好重椰香味,唔会好辣。蟹虽然已经浸住系咖哩到,入味之于食落仲系好脆!面包又焗得啱啱好唔会太过硬,用黎点咖哩好正!最后叫埋个椰子沙冰同芒果糯米饭做甜品!椰子沙冰好清甜,而芒果糯米饭有白同黑糯米,上到黎仲系好热,好好味!

最后叫埋个椰子沙冰同芒果糯米饭做甜品