2007-11-22
食完牛腩牛根, 0黎了呢度食cake... 虽然其实我对呢度印象几差(详见下面comment), 不过朋友话事, 就点话点好啦.叫了件Lemon Cheesecake ($32) 同Napoleon ($29) share 0黎食... Napoleon 酥皮完全唔酥, 质感死实, 用铁叉都拮了好耐先拮得入, 中间的淡黄色cream 仲要唔系custard 而系一d 普通又好杰的奶油, 都几吹胀. 食落味道唔差, 不过完全唔系Napoleon 应有0既味道同质感, 其实几唔ok.Lemon cheesecake 就好食好多, 柠味好出所以几酸, 而且质感软滑, 几对口味.环境都系咁靓/干净, 招呼都系咁, 无好过-- 今次得一个女店员, 所以无挂住倾偈唔理客人喇, 不过计尖沙咀糖朝0既不愉快经历之后, 真系好耐无见过d 块面黑成咁的店员了, 想俾2 分服务都俾唔落手.如果唔系同朋友一齐, 我相信一定唔会再帮衬呢度... 不过点都好, 多谢朋友"百忙" (???) 之中0系湾仔带我食呢样食0个样, 笑面照俾啦!